1. NAFARROAKO FORU KOMUNITATEA
1.7. BESTELAKOAK
385/2015 EBAZPENA, azaroaren 3koa, Landa Garapeneko, Nekazaritzako eta Abeltzaintzako zuzendari nagusiak emana, Landa Garapeneko, Ingurumeneko eta Toki Administrazioko Departamentuaren Nekazaritzako Elikagaien Laborategiak egiten dituen enologiako analisien prezio publikoak ezartzen dituena.
Otsailaren 19ko 24/2014 Foru Dekretuak aukera ematen du Nafarroako Foru Komunitateko Administrazioak eta haren erakunde autonomoek ematen edo egiten dituzten zerbitzu edo jarduerengatik prezio publikoak eskatzeko.
Prezio publikoen bidez finantzatu daitezkeen zerbitzu eta jarduerak foru dekretu horren 2. artikuluan ezarrita daude, eta, horien artean agertzen dira, besteak beste, Landa Garapeneko, Ingurumeneko eta Toki Administrazioko Departamentuaren Laborategi Enologikoak egiten dituen mahastizaintzako eta ardogintzako produktuen eta edari espirituosoen analisiak (laborategi hori, gaur egun, Nekazaritzako Elikagaien Laborategiaren Atalari atxikita dago).
Laborategi horren jardueran sartzen dira hala ardoaren eta edari espirituosoen analitika ofizialak, nola ardandegiei eta partikularrei egiten zaizkien beste analisi ez-ofizial batzuk. Horregatik, beharrezkotzat jo da partikularrek beren kasa eskatzen dituzten determinazio analitikoetarako prezio publikoak argitaratzea, hala ezarrita baitago Nafarroako Foru Komunitateko eta haren erakunde autonomoetako tasa eta prezio publikoei buruzko martxoaren 27ko 7/2001 Foru Legean.
Prezioak kalkulatzeko, analisien exekuzio kostuak hartu dira kontuan, eta, hortaz, tasa publikoetarako ezarritako balio bera atera da, behar den BEZa erantsita.
Kontuan harturik Nafarroako Foru Komunitateko Administrazioko eta haren erakunde autonomoetako tasa eta prezio publikoei buruzko martxoaren 27ko 7/2001 Foru Legearen 18. artikuluan ezarrita dagoela prezio publikoak kobratu behar dituen organoa zer departamenturen mende dagoen, horrexek ezarri edo aldatuko duela prezio horien zenbatekoa, organo kobratzaileak berak proposatuta.
Horrenbestez, Nafarroako Foru Komunitateko Administrazioari buruzko abenduaren 3ko 15/2004 Foru Legearen 22. artikuluak ematen dizkidan eskudantziak erabiliz eta Landa Garapeneko, Ingurumeneko eta Toki Administrazioko Departamentuaren egitura organikoa ezartzen duen abuztuaren 28ko 137/2015 Foru Dekretuarekin bat,
EBATZI DUT:
1. Landa Garapeneko, Ingurumeneko eta Toki Administrazioko Departamentuaren Nekazaritzako Elikagaien Laborategiak egiten dituen enologiako analisien prezio publikoak ezartzea. Prezio publikoak ebazpen honen eranskinean sartutako tarifak aplikatuz kalkulatuko dira, balio horri dagokion BEZa gehituta.
2. Zerbitzua ematen den unean sortuko eta eskatuko da prezio publikoa. Nolanahi ere, prezio publikoak kobratzeko kudeaketa errazteko, kudeaketa horretaz arduratzen den zerbitzuak fakturaziorako sistema multzokatu bat ezar dezake, sei hilabeteko edo urte bateko epeak hartzen dituena.
3. Ebazpen hau Nafarroako Aldizkari Ofizialean argitaratzea, orok jakin dezan.
Iruñean, 2015eko azaroaren 3an.–Landa Garapeneko, Nekazaritzako eta Abeltzaintzako zuzendari nagusia, Ignacio Gil Jordán.
ERANSKINA NEKAZARITZAKO ELIKAGAIEN LABORATEGIAK EGITEN DITUEN ENOLOGIAKO ANALISIEN PREZIO PUBLIKOAK Landa Garapeneko, Ingurumeneko eta Toki Administrazioko Departamentua |
1. TARIFA | ENOLOGIAKO LABORATEGIA ANALISI SINPLEAK | EURO |
1.–Butanola | Gasen kromatografia | 7,00 |
2.–Propanola | Gasen kromatografia | 7,00 |
3.–Azetaldehidoa | Gasen kromatografia | 7,00 |
4.–Etilo azetatoa | Gasen kromatografia | 7,00 |
5.–Metilo azetatoa | Gasen kromatografia | 7,00 |
6.–Azidotasun finkoa | Kalkulua | 2,00 |
7.–Azidotasun osoa | Bolumetria–MANB | 2,30 |
8.–Azidotasun lurrunkorra | Bolumetria–MANB | 2,30 |
Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 2,30 |
9.–Azido azetikoa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | 2,30 |
10.–Azido bentzoikoa | Likidoen kromatografia, bereizmen handikoa | 9,70 |
11.–Azido zitrikoa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | 6,00 |
12.–Azido glukonikoa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | 6,00 |
13.–Azido laktikoa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | 6,00 |
14.–Azido malikoa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | 5,00 |
15.–Azido salizilikoa | Likidoen kromatografia, bereizmen handikoa | 9,70 |
16.–Azido sorbikoa | Likidoen kromatografia, bereizmen handikoa | 9,70 |
17.–Azido tartarikoa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | 6,00 |
18.–Errautsen alkalinotasuna | Bolumetria | 2,88 |
19.–Anhidrido sulfuroso librea | Espektrofotometria ikusgai ultramorea Balorazioa | 2,28 |
20.–Anhidrido sulfurosoa, osoa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea Balorazioa | 2,28 |
21.–Antozianoak | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 3,00 |
22.–Azukre gutxitzaileak | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 2,28 |
23.–Azukreak, osoak | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 3,90 |
24.–Bromuroak | Potentziometria | 2,83 |
25.–Kaltzioa | Sugardun atomo-xurgapeneko espektrofotometria | 11,00 |
26.–Katekinak | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 3,00 |
27.–Errautsak | Grabimetria | 3,00 |
28.–Kloruroak | Potentziometria | 2,50 |
29.–Kobrea | Sugardun atomo-xurgapeneko espektrofotometria | 11,00 |
30.–Koloratzaile sintetikoak | Aterakuntza-Finkapena | 6,30 |
31.–Eroankortasuna | Konduktimetria | 2,28 |
32.–Cielab a* koordenatua | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 4,00 |
33.–Cielab b* koordenatua | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 4,00 |
34.–Cielab l* koordenatua | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 4,00 |
35.–Cielab c* koordenatua | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 4,00 |
36.–Cielab h* koordenatua | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 4,00 |
37.–Cielab s* koordenatua | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 4,00 |
38.–Dentsitate optikoa 280 nm | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 2,00 |
39.–Dentsitate optikoa 420 nm | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 2,00 |
40.–Dentsitate optikoa 520 nm | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 2,00 |
41.–Dentsitate optikoa 620 nm | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 2,00 |
42.–Dentsitate erlatiboa 20 °C-an | Dentsimetria elektronikoa | 1,50 |
43.–Dietilenglikola | Gasen kromatografia | 5,50 |
44.–Proteinen egonkortasuna | Nefelometria | 5,00 |
45.–Egonkortasun tartarikoa | Prezipitazioa | 5,00 |
46.–Etanola | Gasen kromatografia | 5,50 |
47.–Aterakin ez-gutxitzailea | MANB kalkulua | 5,78 |
48.–Aterakin gutxitua | MANB kalkulua | 5,78 |
49.–Aterakin lehorra, osoa | Kalkulua edo lurrunketa | 3,50 |
50.–Ferrozianuroa disoluzioan | Prezipitazioa | 6,30 |
51.–Ferrozianuroa esekiduran | Prezipitazioa | 6,30 |
52.–Fluoruroak | Elektrodo hautakorrak | 2,83 |
53.–Glizerina | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | 6,00 |
54.–Glukosa + fruktosa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | 6,60 |
55.–Alkohol gradua pisuan | Destilazioa | 3,90 |
56.–Eskuratutako alkohol gradu bolumetrikoa | Espektrofotometria infragorri hurbila | 2,00 |
MANB–Dentsimetria elektronikoa | 3,90 |
57.–Alkohol gradu bolumetrikoa potentzian | MANB kalkulua | 1,80 |
58.–Alkohol gradua, osoa | MANB kalkulua | 4,28 |
59.–Beaume gradua | MANB kalkulua | 1,80 |
60.–Birx gradua (sakarosaren %) | MANB kalkulua | 1,80 |
61.–Burdina | Sugardun atomo-xurgapeneko espektrofotometria | 11,00 |
62.–Kolmatazio indizea | Mintz bidez iragaztea | 6,30 |
63.–Folin-Ciocalteu indizea | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 3,00 |
64.–Antozianoen ionizazio indizea | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 3,00 |
65.–Oxidasetako polifenol indizea | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 3,00 |
66.–Koloratzailearen intentsitatea | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 2,00 |
67.–Isoamilikoak | Gasen kromatografia | 7,00 |
68.–Isobutanola | Gasen kromatografia | 7,00 |
69.–Nitrogeno amoniakala | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | 6,00 |
70.–Nitrogeno α-aminikoa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | 6,00 |
71.–Nitrogeno asimilerraza | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | 12,00 |
72.–Magnesioa | Sugardun atomo-xurgapeneko espektrofotometria | 11,00 |
73.–Masa bolumikoa 20 ºC-an | MANB–Dentsimetria elektronikoa | 1,50 |
Errefraktometria | 1,80 |
74.–Metanola | Gasen kromatografia | 7,00 |
75.–Ph | Potentziometria | 2,28 |
76.–Beruna | Atomo-xurgapeneko espektrofotometria–grafito labea | 24,00 |
77.–Hezetasun portzentajea | Grabimetria | 3,50 |
78.–Potasioa | Sugardun atomo-xurgapeneko espektrofotometria | 11,00 |
79.–Hibridoen presentzia | Fluoreszentziaren espektrofotometria | 5,25 |
80.–Bakterio azetikoen kontaketa | Kontaketa plakan | 12,00 |
81.–Bakterio laktikoen kontaketa | Kontaketa plakan | 12,00 |
82.–Legamien kontaketa | Kontaketa plakan | 12,00 |
83.–Lizunen kontaketa | Kontaketa plakan | 12,00 |
84.–Aterakinaren gainerakoa | Kalkulua | 10,00 |
85.–Sakarosa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 8,00 |
86.–Sodioa | Sugardun atomo-xurgapeneko espektrofotometria | 11,00 |
87.–Sulfatoak | Prezipitazioa | 5,50 |
88.–Tonalitatea | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | 2,00 |
89.–Uhertasuna | Nefelometria | 5,50 |
90.–Zinka | Sugardun atomo-xurgapeneko espektrofotometria | 11,00 |
2. TARIFA | ENOLOGIAKO LABORATEGIA. ANALITIKA MULTZOAK | EURO |
AZKEN HARTZIDURA | 6,50 |
1.–Azido malikoa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa | |
2.–Glukosa + fruktosa |
3.–Azido azetikoa |
EUROPAR BATASUNEKO MERKATUA EDO ESPORTAZIOA | Lehorrak 16,00 Gozoak 18,00 |
1.–Azidotasun lurrunkorra | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | |
2.–Anhidrido sulfurosoa, osoa |
3.–Azukre gutxitzaileak |
4.–Azido zitrikoa | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/entzimatikoa |
5.–Alkohol gradu bolumetrikoa | Infragorri hurbilezko espektrofotometria (lehorrak) MANB–Dentsimetria elektronikoa (gozoak) |
6.–Azidotasun osoa | Potentziometria |
7.–Metanol | Gasen kromatografia |
8.–Alkohol gradua, osoa | Kalkulua |
9.–Aterakin lehorra, osoa |
10.–Masa bolumikoa 20 ºC-an | Dentsimetria elektronikoa |
11.–Akats organoleptikoak eta garbitasuna | (ontziratu gabeko ardoetarako soilik) |
EDARI ESPIRITUOSOEN EUROPAR BATASUNEKO MERKATUA EDO ESPORTAZIOA | 5,00 |
1.–Alkohol gradu bolumetrikoa | Dentsimetria elektronikoa (2870/2000 EEE) | |
2.–Masa bolumikoa 20 ºC-an |
3.–Beaumé gradua | Kalkulua |
OSORIK | Lehorrak 8,00 Gozoak 9,00 |
1.–Alkohol gradu bolumetrikoa | Infragorri hurbilezko espektrofotometria (lehorrak) MANB–Dentsimetria elektronikoa (gozoak) | |
2.–Azidotasun lurrunkorra | Espektrofotometria ikusgai ultramorea |
3.–Azukre gutxitzaileak |
4.–Azidotasun osoa | Potentziometria |
5.–pH-a |
6.–Anhidrido sulfurosoa, osoa | Espektrofotometria ultramorea |
7.–Anhidrido sulfuroso librea |
EBALUAZIO ERREFRAKTOMETRIKOA MUZTIOETAN | 2,00 |
1.–Azukreak, osoak (g/l) | Errefraktometria-MANB | |
2.–Masa bolumetrikoa 20º-an |
3.–Errefrakzio indizea |
4.–Gradu probablea |
5.–Brix gradua (sakarosaren %) |
GOI MAILAKO ALKOHOLAK | 8,00 |
1.–Butanola | Gasen kromatografia | |
2.–Propanola |
3.–Azetaldehidoa |
4.–Etilo azetatoa |
5.–Metilo azetatoa |
6.–Metanola |
7.–Isiamilokoak |
8.–Isobutanola |
KOLOREAREN TALDEA | 4,00 |
9.–Dentsitate optikoa 420 nm | Espektrofotometria ikusgai ultramorea | |
10.–Dentsitate optikoa 520 nm |
11.–Dentsitate optikoa 620 nm |
12.–Koloratzailearen intentsitatea |
CIELAB PARAMETROAK | 4,00 |
1.–a* osagai gorria | Espektrofotometria ikusgai ultramorea/MANB | |
2.–b* osagai horia |
3.–L* argitasuna |
4.–C* kromatizitatea |
5.–H* tonalitatea |
6.–S* saturazioa |
Analitika multzo bat eginda ere, entsegu indibidualen bat egin behar baldin bada multzoan eskainitakoaz bestelako teknika baten bidez, teknika horren kostu indibiduala multzoaren zenbatekoari gehituko zaio. F1515161 |
Iragarkiaren kodea: F1515161